Skip to content

Herwen in de 20e eeuw

Sinds zijn jeugd verzamelt Ad Grob ansichtkaarten en foto’s van het Gelders Eiland. Zijn grootste interesse ging altijd uit naar zijn geboortedorp Herwen en met dit boek komt er een tastbare herinnering van Ad aan het wonen in Herwen en diverse gebeurtenissen en omstandigheden van de Herwenaren in de 20e eeuw.

Het boek, in een eerste druk van 250 exemplaren en met een gelimiteerde oplage van maximaal 500, heeft een hardcover en bevat 400 pagina’s met zo’n 500 foto’s en andere illustraties en daarnaast de nodige toelichting.


Naast een persoonlijk voorwoord komen een aantal onderwerpen aan bod zoals oude grenzen van Herwen, de Geitenwaard, Ossenwaard en de Bijland, dijken en straten met hun bebouwing, de historie van de Stoomzuivelfabriek Herwen en Aerdt, het Gelders Eiland in de Tweede Wereldoorlog en bijvoorbeeld een item over de leugenbank waar alle gebeurtenissen in Herwen, bijnamen en dorpsfiguren werden besproken.

Dankzij de medewerking van oud-dorpsgenoot Bertus Wezendonk is dit boek uiteindelijk, na ruim een jaar noeste arbeid, tot stand gekomen. Ook voor degene die de presentaties van Ad in 2019 heeft bezocht in Huize Aerdt en/of in Villa Copera, is dit boek een prachtig aanvulling op wat ze op het scherm hebben gezien. Mede door het werk dat door Studio Wezendonk is verricht, heeft het boek een mooie en professionele uitstraling.


© Copyright 2021 – 2022 – Privacybeleid – Webdesign: Studio Wezendonk